Etusivu

Esittely

Koiramme

Uutiset

Pentuja

Kasvatit

Kuvagalleria

Yhteystiedot

Linkit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Esittely

Olen 26-vuotias kajaanilainen koiraharrastaja. Työskentelen toimistoalan tehtävissä, sitä ennen olen ollut töissä mm. eläinlääkärin avustajana ja myyjänä Musti & Mirri eläintarvikeliikkeessä.  Perheeseemme kuuluvat avomieheni Harri, tyttäremme Neela, partacollie Muru, tiibetinspanielit Siru ja Milli. Enoni Veijon luona asustaa yhteiset jämtlanninpystykorvamme Narra, Mix ja Nasu, sekä Macy partacollie nauttii elämästään mummoni luona asustaen.

Koiraharrastuksen aloitin joskus n. 10-vuotiaana. Kävin monilla koiraleireillä Hipun (mummoni saksanseisoja) kanssa, sekä suoritimme agilityn alkeis- ja jatkokurssit. Koiraleireillä tutustuin Junior Handler harrastukseen. Tähän lajiin syttyi kipinä ja niinpä kilpailin aktiivisesti varsinkin viimeiset junnuvuoteni ihan hyvällä menestykselläkin. Kilpailin junnukisoissa enimmäkseen rakkaan junnukoirani tipsu "Millan" (Bellezza´s Manzanilla) kanssa, lisäksi junnukehät tulivat tutuiksi myös muitten tipsujen sekä bichon havaneesien kanssa. Kerkesinpä jonkun kisan kisata myös oman Muruni kanssa...

Murun hankin "joka lajin" harrastuskoiraksi ollessani 16-vuotias kun opiskelin Kannuksessa kennellinjalla. Murun kanssa treenattiin PK-tottista ja agilityä, mutta agilitystä tuli sitten kuitenkin se Murun päälaji. Nykyään Muru kilpailee menestyksekkäästi ystäväni Marja-Leena Laitisen kanssa agilityssä MAXI-3 luokassa. Hirvikoirat ovat enoni ja minun yhteinen harrastus. Veijo hoitaa metsästys ja koepuolen, minä sitten näyttelyhommat ja muun koulutuksen. Olen myös käynyt hirvenhaukkukokeiden palkintotuomarikurssin ja tehnyt muutaman harjoittelunkin, mutta ajanpuutteen vuoksi tämä on jäänyt tällä hetkellä vähän vähemmälle. Jospa tulevaisuudessa löytyy lisää aikaa myös tuomaroinnille! Viimeisen kehäsihteeriharjoittelun tein tamminäyttelyssä 2008 ja niinpä olen nyt myös pätevöitynyt kehäsihteeri.

Olen toiminut monia vuosia koirienhoitajana kennel Bellezza´ssa Aino-Inkeri Huurinaisen apuna. Aino-Inkeriltä olen saanut erittäin paljon tärkeitä oppeja kaikesta koiriin ja niiden kasvatukseen liittyvistä asioista, lisäksi olen saanut tutustua perinpohjaisesti tipsuihin ja havaneeseihin, joista varsinkin tipsuille olen menettänyt sydämeni. Oli itsestään selvää että haluan oman tipsun, ja niinpä syksyllä 2005 meille saapui soopeli tyttö Siru joka nimensä mukaan osoittautui varsinaiseksi timantiksi (Koh-I-Noor). Kesällä 2007 sain mahdollisuuden ottaa partis narttupennun erittäin mielenkiintoisesta yhdistelmästä ja niinpä Macy saapui vauhdittamaan arkeamme. Nykyisin Macy nauttii ainoan koiran huomiosta mummoni hoivissa. Joulukuussa -07 syntyi ensimmäiset Vanamon partispennut, emänä Muru. Toukokuussa -08 Nasu sai toiset ja viimeiset pentunsa, josta meille jäi Narra-poika (Vanamon Narra) kasvamaan äitinsä ja velipuolensa seuraksi Veijon luokse. Kesäkuussa samana vuonna Bellezza´s kenneliin syntyi mielenkiintoinen tipsupentue mistä hankin narttupennun "Lulun" (Bellezza´s Minuet) joka meni sijoitukseen serkulleni Suville. Vuonna 2010 kesäkuussa syntyi Lululle neljä ihanaa pentua, Vanamon D-pentue. Nykyään Lulu on Suvin koira ja seurana on oma tytär Nanna (V. Di-Anna). Joulukuussa 2010 syntyi Sirulle pennut, Vanamon M-pentue. Tästä pentueesta kotiimme jäi asumaan tytär Millie. Siru sai viimeisen pentueensa 2012 elokuussa, pentueeseen syntyi vain yksi narttupentu (V. Syypää Sun Hymyyn) joka muutti yhteisomistuskotiin Pöljälle Arja Timosen luokse.

Olen aiemmin toiminut Kainuun Kennelpiirin nuorisojaoston hallituksessa, sekä nyt Kainuun Seurakoira ja Terrierikerhon hallituksessa useamman vuoden ajan. Olen myös toiminut kouluttajana näyttely ja junior handler -harjoituksissa, sekä agilitykursseilla. Olen suorittanut Suomen Kennelliiton kasvattajakurssin ja kennelnimi "Vanamon" minulle myönnettiin 2007 vuoden alussa. Pentueita meille syntyy harkitusti ja harvakseltaan, tähän saakka maailmalle on lähtenyt viisi pentuetta.


Toivon että tulevaisuudessa voisin kasvattaa pienimuotoisesti tiibetinspanieleita ja enoni Veijon kanssa jämtlanninpystykorvia. Tavoitteena ovat hyvä luonteiset, terveet ja terve rakenteiset, rodunomaiset käyttöön ja näyttöön soveltuvat perheenjäsenet!


                                                                                            Yhteystietoni löytyvät täältä.

 

 


Minä ja Milla (Bellezza´s Manzanilla) Laukaalla JH-kisoissa 2003

 


Hipun (Lintupirtin Hippu) kanssa aloitimme koiraharrastuksen aikoinaan